Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Γιατί θα ψηφίσω Γιώργο Παπανδρέου και Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών στις 25 Γενάρη


1. Έδωσε μια από τις δυσκολότερες μάχες για τη χώρα μόνος του, με όλα τα κόμματα και τα ΜΜΕ εναντίον. Έδωσε μια μάχη με μια συντηρητική Ε.Ε.. Με τα ίδια ΜΜΕ που μετά έγιναν οπαδοί του Σαμαρά των Ζαππείων.

2. Επειδή είναι ο μόνος πολιτικός που θέτει το ζήτημα της νοοτροπίας και της καταπολέμησης του πελατειακού κράτους. Όσα χρήματα και αν μας δώσουν, όπως τονίζει και ο ίδιος, όσα χρέη και αν μας «κουρέψουν» θα ξαναβρεθούμε σύντομα στην ίδια κατάσταση αν δεν αλλάξουμε νοοτροπίες του παρελθόντος και δεν καταπολεμήσουμε αγκυλώσεις που μας οδήγησαν στην κρίση.

3. Καθιέρωσε στο λίγο χρονικό διάστημα που ήταν Πρωθυπουργός πραγματικές τομές που στήριξαν την διαφάνεια στο δημόσιο (διαύγεια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση) βάζοντας σε δημόσια έκθεση τις δαπάνες του δημοσίου. Από τι μικρότερες μέχρι τις μεγαλύτερες.

4. Με τις προτάσεις του για τον εκλογικό νόμο και το ηλεκτρονικό πόθεν έσχες δείχνει έμπρακτα ότι εννοεί τη σύγκρουση με τα συμφέροντα και την πολιτική διαπλοκή.

5. Γιατί τα «λεφτά υπάρχουν αν..». Και όλοι αυτοί που προσπάθησαν να λοιδορήσουν το σύνθημα είναι αυτοί που εμποδίζουν να βρεθούν τα λεφτά αυτά.

6. Επειδή είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς αρχηγούς που στον πολιτικό διάλογο και αντιπαράθεση διατηρεί τους βασικούς κανόνες που προάγουν τον πολιτικό πολιτισμό.

7. Γιατί είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς αρχηγούς που δεν κάνει δημαγωγική πολιτική και δεν χαϊδεύει αυτιά.

8. Επειδή έχει καταθέσει έγκαιρα συγκεκριμένες προτάσεις για τη διέξοδο από την κρίση όπως εισαγωγή σε παγκόσμιο επίπεδο του φόρου για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, ευρωπαϊκό ομόλογο.

9. Γιατί έχει ειλικρινείς ευαισθησίες και προτάσεις για την οικολογία, την καταπολέμηση του ρατσισμού και είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς που πιστεύει στο δικαίωμα της διαφορετικότητας.

10. Επειδή έχει αποδείξει έμπρακτα ότι πιστεύει στην συμμετοχική δημοκρατία και στον «πολίτη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ