Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΠΑ.ΣΟ.Κ στα ... "σωληνάκια"- 15.05.2013


Συντρόφισσες, σύντροφοι

Η τεταμένη εσωκομματική κατάσταση, τα τελευταία εξευτελιστικά δημοσκοπικά αποτελέσματα, η αλαζονική αδιαφορία της ηγεσίας για την βούληση της εναπομείνασας βάσης, η τουλάχιστον ύποπτη διαρροή των στοιχείων για τα οικονομικά καθώς κι οι ανεπίτρεπτες για την ιστορία του σοσιαλιστικού κινήματος πολιτικές και ηθικές εκπτώσεις, χάριν της αγαστής συνεργασίας με την συντηρητικότερη δεξιά κυβέρνηση, δεν μας επιτρέπει περιθώρια περαιτέρω ανοχής!
Σε μία κοινωνία η οποία βουλιάζει αργά και σταθερά στον συντηρητισμό στην μισαλλοδοξία και στον ρατσισμό, καθώς όχι μόνο δέχεται αλλά εδραιώνει κι ενισχύει το κόμμα της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και που παράλληλα δίνει ασφαλές προβάδισμα στην Ν.Δ του Σαμαρά με τα σχιζοφρενικά συμπτώματα (ως προς τις πολιτικές του διατυπώσεις - βλ. "προεκλογικό" Ζάππειο και κυβερνητική πολιτική) και του -τουλάχιστον- αντιδημοκρατικού Δένδια (ως προς τις αντιδημοκρατικές πολιτικές του εφαρμογές – βλ. επιστράτευση εκπαιδευτικών), η απάντηση του κινήματος δεν μπορεί να είναι το ατέρμονο νομοσχέδιο παρωδία, μα ούτε και πολλές μικρές άτονες κι ελαστικές κόκκινες γραμμές με σκοπό την εσωτερική κατανάλωση κι εντέλει την διατήρηση αυτής της κυβέρνησης!
Σε μια περίοδο όπου ο οπορτουνιστικός ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει, ενισχύει και καπελώνει οποιοδήποτε λαϊκή αντίδραση ακόμα κι όταν αυτή θέτει εκβιαστικά ζητήματα (βλ. απεργία ΟΛΜΕ κατά την διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων), με σκοπό την ανάκαμψη των ποσοστών του στην παράσταση νίκης, αδιαφορώντας παντελώς για την αγωνία των μαθητών και των γονέων τους, η στάση του κινήματος δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να είναι ... σιωπή, απαξίωση και αποστασιοποίηση από τα καθημερινά ζητήματα του λαού!
Η πολιτική ηγεσία κι ο σημερινός πρόεδρος του κινήματος, αντιδρώντας αλαζονικά, εγωιστικά ή απλώς αδιαφορώντας για την βάση, δεν αξιοποίησαν το συνέδριο και την (πιθανότατα επίπλαστη) πλειοψηφία τους, ούτε καν άκουσαν τις φωνές διαμαρτυρίας και αγωνίας όπως διατυπώθηκαν στο ΣΕΦ. Η πολιτική ηγεσία κι ο σημερινός πρόεδρος του κινήματος αρκούνται στο να κάνουν βοηθητικές δουλειές, εξυπηρετώντας την κυβέρνηση της ΝΔ. Η πολιτική ηγεσία κι ο σημερινός πρόεδρος του κινήματος δεν θέλουν και δεν επιδιώκουν την επανένωση του κινήματος με τον λαό, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τις Τ.Ο / Ν.Ο και τις δράσεις τους. Η πολιτική ηγεσία κι ο σημερινός πρόεδρος του κινήματος δεν αντιλαμβάνονται την έννοια του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, επομένως ούτε τον σημαντικότερο λόγο ύπαρξής του, δηλαδή την αέναη διαφύλαξη και προάσπιση των συμφερόντων του λαού, γι αυτό και συντάσσονται υποτελικά με την κυβέρνηση δίχως την παραμικρή ουσιαστική αντίδραση (βλ. καρατόμηση Κικίλια από τον ΟΑΕΔ).
Η πολιτική ηγεσία κι ο σημερινός πρόεδρος του κινήματος αποδείχθηκαν "λίγοι", αυτοί που υπομένουν κι αναμένουν όμως είναι ... πολλοί (εντός κι εκτός ΠΑΣΟΚ)! Ως εκ τούτου η παραίτηση της ηγεσίας, η ανακήρυξη εκλογών προέδρου κι η αποχώρηση από την κυβέρνηση είναι ζητήματα ζωτικής σημασίας για το κίνημα που πρέπει άμεσα να απασχολήσουν τα όργανα μα κυρίως την βάση.

συντροφικά
Νικόλας Μανδρόχαλος
Υ.Γ.1 Ακόμα περιμένουμε μια ξεκάθαρη θέση σχετικά με την κυβέρνηση 2009 - 2011;
Υ.Γ.2 Αλήθεια, βάση ποιας πολιτικής απόφασης προσχωρεί το ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ (;) στην Προοδευτική Συμμαχία που προωθεί η SPD; Πότε τέθηκε ζήτημα αμφισβήτησης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ