Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


To ΠΑΣΟΚ ανέλαβε το τιτάνιο έργο μέσα στην κρίση να κρατήσει την Ελλάδα όρθια και μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Καθώς, ήταν μόνο του στον αγώνα αυτό, πολλές φορές έκανε βήματα σημειωτόν. Γιατί όλα αυτά γινόταν μέσα σε ένα εχθρικό εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον. Σήμερα επιβεβαιώνεται, ακόμη μια φορά, ότι όσοι μιλούσαν για αναδιαπραγμάτευση, για άλλους δρόμους και μείγματα πολιτικής κορόιδευαν απλά τον λαό.
Σε δημοσιονομικό και οικονομικό επίπεδο όμως, η κατάσταση συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα δύσκολη για ένα πολύ μεγάλο μέρος του λαού, αφού η ύφεση συνεχίζεται για 5 συνεχόμενη χρονιά.
Tο ΠΑΣΟΚ ως σοσιαλιστικό και προοδευτικό κίνημα, στενά δεμένο με τον λαό, τις ανάγκες, τα αιτήματα, τα οράματα του έχει παράλληλα, και μια άλλη μεγάλη πολιτική υποχρέωση.
Την υποχρέωση ως Κίνημα να πιέσουμε να δημιουργηθούν από την πλευρά της πολιτείας, οι μηχανισμοί αυτοί που θα προστατεύουν τους αδύναμους, τους άπορους, τα παιδιά και τις ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν από την μακροχρόνια ύφεση.
Δεν μπορούμε να δεχθούμε ως Κίνημα να υπάρχουν στην Ελλάδα του 2012 άνθρωποι που πεινάνε,  άστεγοι, υποσιτισμένα παιδιά κλπ
Πρέπει με όλες μας  τις δυνάμεις να συμβάλουμε να σπάσουν οι αγκυλώσεις, οι συντεχνιακές λογικές να οδηγηθεί ο δημόσιος βίος μακριά από λαϊκισμούς και μικροκομματικές σκοπιμότητες και συμφέροντα. Αλλά, δεν πρέπει όμως να κλείνουμε τα μάτια και να αφήνουμε στην τύχη τους όλους όσους  έγιναν θύματα του συστήματος και της ύφεσης, τους άπορους και όλους εκείνους τους εργαζόμενους που έχασαν μεγάλο μέρος από το εισόδημά τους και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

 Εκτός από την πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει και πάλι Κίνημα πρωτοβουλιών, με δράσεις ανακούφισης των ασθενών ομάδων σε τοπικό επίπεδο με ενεργοποίηση των στελεχών, μελών και φίλων του σε επίπεδο γειτονιάς, συνοικίας, κοινότητας, δήμου.

Κίνηση στελεχών ΠΑΣΟΚ στον Ελληνισμό της Διασποράς για την οργανωτική και πολιτική ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ